top of page

Jacotte Brokken

storyteller, wetenschapscommunicator, docent, journalist, TikTokker, japanfan

DoediesZot

Lang voor er sprake was van een vennootschap, was 'DoediesZot' gewoon het levensmotto van Jacotte. En ook het favoriete rijmwoord op d'r ongebruikelijke naam. 

In 2015 is Jacotte Brokken afgestudeerd als chemicus. Na een goeie 3 seconden had ze door dat dat diploma niet de eindbestemming van haar carrière zou worden. Te veel ernst, te weinig creativiteit. 

Jarenlang liet Jacotte zich in haar vrije tijd helemaal gaan op YouTube, Spotify én op het podium. In 2019 was het dan tijd om al die hobby's in een professioneel jasje te gieten. Daarvoor volgde Jacotte het postgraduaat Digital Content & Journalism aan de Arteveldehogeschool. Zo kwam ze als stagiair en later werknemer terecht bij VRT en zei ze de chemische sector officieel vaarwel. 

Drie jaar later is er DoediesZot bv. Onder deze naam TikTokt, presenteert, schrijft, filmt, vlogt en podcast Jacotte. Vooral over wetenschap, maar soms ook over Japan, klassieke muziek, innovatieve broadcasting of poëzie.

Jack of all trades, master of none

 

Of toch een master van één ding: online storytelling. In 2020 keert Jacotte parttime terug naar de Arteveldehogeschool. Maar dit keer aan de andere kant van de aula (of Teamscall). Ze maakt er toekomstige journalisten en mediamakers wegwijs in story design, videoproductie en sociale media.

Ook als DoediesZot geeft Jacotte geregeld workshops en lezingen.   

Met één voet in het onderwijs en de andere voet flink verankerd in het werkveld. Zo heeft ze het graag. 

bottom of page